South Haven Community Hospital - Courtyard Corridor

Descriptions

Cox Medendorp Olson Architects

The closing of a public corridor into a new semi-private department required the addition of a new public corridor through an existing courtyard to maintain access to the cafeteria and administration offices.  This new 800 square foot corridor was carefully sited and constructed to straddle an existing corridor tunnel in the basement level.  High ceilings, large windows, and curving walls alleviate the claustrophobic feel of typical hospital corridors and enhance the patient and visitor experience. 

This project also includes the complete renovation of the 2200 square foot courtyard.  Special care was taken during construction to protect an existing circular brick pool and large specimen tree in an island planting bed.  All new concrete sidewalks and brick pavers provide seating areas and walking paths through new planting beds designed as a healing garden.  Views into the courtyard can be seen from Oncology, Surgery, and  Radiology departments as well as many offices and patient care rooms.

 

Type:
Hospital
Location:
955 S Bailey Ave South Haven MI 49090
View Map Map

Professional Services Provided By:

Advertise Here

Have Healthcare Experience? Learn how to add your Experience to HealthcarePlaces.com.

It's Free and Easy Add Your Projects

See Your Projects? Add Your Company's Role